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STATE OF CONNECTICUT
STATE ELECTIONS ENFORCEMENT COMMISSION

20 Trinity Strcct . Hartford, Connccticut 06 I 06 - 162g

March 2, 2007

Kevin N, Reynolds
Legal Counsel
Connecticut Democrats
179 Allyn Street, Suite 301
Hartford, CT 06 I 03

Re: Opinion of Counsel 2007-2 - Applicability of State Campaign Finance
Law to Solicitations for or Contributions to a State Central Committee's
Federal Account

Dear Attorney Reynolds:

This will respond to your letter dated February 1 i, 2007 which was received by
the Commission on February 26, 2007 concerning the application of state campaign
finance laws to a fundraising event or effort by the Democratic State Central Committee
("OSCC") where the funds raised will be deposited only into the OSCC's federal
account. In that letter you state that "the OSCC will hold its annual Jefferson Jackson
Bailey Dinner to raise money for the OSCC" and the OSCC "will accept contributions
made to the DSCe's federal account." You add that "rn)o contributions to the state
account will be accepted, nor will any expenditures from the state account be made as
part of this year's Jcfferson Jackson Bailey Dinner."

Connecticut's newly revised State Campaign Finance Laws prohibit
communicator lobbyists, their spouses, and dcpendcnt childrcn i 8 years of age or older,
principals of state contractors and prospective state contractors, including their spouses,
and dependent children 18 years of age or older, and any political action committee
established or controlled by any of the persons in these restricted classes, from making or
soliciting contributions to, or for the benefit of a state central committee's state account
that is used to support state and local candidates for nomination or c1ection to such
olfccs. See Connecticut General Statutes §§ 9-612 (g) (2) (A), (B), as amended by Public
Act 07-1, and 9-610 (h), (i).

These restrictions do not, however, apply to contributions made to a state central
committee's federal account which had been established pursuant to federal election laws
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to support candidates for nomination or election to federal omces. See 2 U.S.c. 453; 1 I
C.F.R. 1087 (a).

Accordingly, Connecticut's campaign finance laws will not apply to a fundraising
event or effort by the Democratic State Central Committee ("DSCC") where the funds
raised will be deposited only into the DSCC's federal account. Nevertheless, to avoid the
appearance of violating the ban against soliciting prohibited contributions (Conn. Gen.
Stats. § 9-622 (10)) we recommend that the DSCC's solicitations or invitations expressly
state that it is soliciting funds only for its federal account.

This constitutes an opinion of counseL. i trust that this information will be useful
to you. Please do not hesitate to contact me if you have further questions or if we can be
of further assistance to you.

Very truly yours,

.aAg~
hannon R ~i)'

Staff Attor ey I


