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April 13, 2005 
 
 
Susan Brown 
Program Director Women’s & Children’s Services 
Greenwich Hospital 
5 Perryridge Road 
Greenwich, CT  06830 
 
RE: CON Determination 05-30473-DTR 
 Greenwich Hospital 

Change Level of Neonatal Nursery Program 
 
Dear Ms. Brown: 
 
On April 5, 2005, the Office of Health Care Access (“OHCA”) received your letter concerning 
the neonatal nursery program’s change from a Level Two to a Level Three neonatal program.   
 
OHCA staff has reviewed the CON Determination form and has made the findings listed below: 
 
1. Greenwich Hospital’s (“Hospital”) neonatal nursery program has been classified as a Level 

Two neonatal-perinatal program since 1982. 
 
2. According to the American Academy of Pediatrics(“AAP”) and the American College of 

Obstetricians and Gynecologists (“ACOG”) guidelines, the neonatal nursery program’s 
classification has changed from a Level Two to a Level Three neonatal program.  The 
change resulted from revisions to the guidelines adopted in 2002. 

 
3. The Hospital is proposing to change the classification level of the neonatal nursery program 

to coincide with the AAP and ACOG guidelines. 
 
4. There is no program change, expansion, reduction, or new service and no capital 

expenditure associated with the proposal.  
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Based on these findings and pursuant to Section 19a-638 of the Connecticut General Statutes, 
OHCA has determined that Greenwich Hospital does not intend to change, expand, reduce or 
introduce a new service.  CON approval from OHCA is not required for Greenwich Hospital to 
reclassify the neonatal nursery program to a Level Three program. 
 
If you have any questions concerning the above, please feel free to contact Kim Martone, CON 
Supervisor, at (860) 418-7029. 
 
 
Sincerely, 
 
 
 
Signed by Cristine A. Vogel 
Commissioner 
 
 
C: Rose McLellan, DPH 
 
 
CAV:km 
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