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This is in response to your request for a formal interpretation regarding grounding 
of solar photovoltaic (PV) systems. 
 
Question: 
When a licensed PV contractor obtains a permit to install a new alternating 
current solar photovoltaic (PV) system on an existing building, is the licensed PV 
contractor required to provide a grounding electrode system in accordance with 
the 2011 National Electrical Code portion of the State Building Code? 
 
Answer: 
Yes, Article 690 of the 2011 National Electrical Code portion of the 2005 State 
Building Code deals with the installation of PV systems, specifically Section 
690.47(A) states that if installing an ac PV system, a grounding electrode system 
shall be provided in accordance with 250.50 through 250.60. The grounding 
electrode conductor shall be installed in accordance with 250.64. 
 
 


