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January 10, 2012  
 
 
The following is in response to your request for formal interpretation dated 
January 4, 2012.   
 
Question: 
 
Can spray foam insulation, applied to the top of drywall ceilings and covered on 
the attic side with other insulation meeting the minimum critical radiant flux 
requirements of Section R316.4, of the 2003 International Residential Code 
portion of the 2005 State Building Code, remain with no other covering on the 
attic side? 
 
Answer: 
 
No, not unless the insulation material that you are putting on top of the foam 
plastic meets the requirements of Section R314.1.2 for a thermal barrier,             
Section R314.2.3 for an ignition barrier, or Section R314.3 for specific approvals, 
of the above code, based on your specific condition. 
 
 


