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The following is in response to your request for formal interpretation dated                 
June 13, 2011.   
 
Question: 
“Do water-level monitoring devices on down flow units that do not have a 
secondary drain or provisions to install a secondary or auxiliary drain pan have to 
conform to UL 508 and be listed?” 
 
Answer: 
In accordance with Greg Gress from ICC, Section 307.2.3.1, of the 2009 
International Mechanical Code, and Section M1411.3.1.1, of the 2009 
International Residential Code, does not reference UL 508.  If the sections 
mentioned above pertain to your units, then the water-level monitoring device 
would not have to meet UL 508. 
 
 


