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The following is being offered in response to your correspondence in which you seek a 
formal interpretation.  This question would apply to Section 1107.2 of the 2003 
International Building Code portion of the 2005 State Building Code. 
 
Scenario: 
“The Connecticut 2005 State Building Code has adopted ICC/ANSI A117.1 (per Section 
1107.2).  ICC/ANSI A117.1 section 1001.1 scoping refers back to the administrative 
authority for the scope of units that are to provide “accessible communication features.”  
The Connecticut 2005 State Building Code section 1107.6.2 provides Type A and Type 
B unit scope for Group R-2 Dwelling Units but does not include “units with accessible 
communication features” (ICC/ANSI A117.1 section 1001.1).” 
Question: 
“Therefore, are “units with accessible communication features” not scoped in the 
Connecticut 2005 State Building Code?   And thus, are “Accessible communication 
features” (door bells) not required at any R-2 Dwelling Unit?” 
Answer: 
Some minimum accessible communication features are scoped in the 2005 State 
Building Code, such as but not limited to, when alarm notification systems are required 
in Section 907 of the 2003 International Building Code portion of the 2005 State Building 
Code. 
Door bells specifically are not scoped in the 2005 Connecticut State Building Code.  
This communication feature is not a minimum code requirement. 
 


