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The following is being offered in response to your letter in which you seek a 
formal interpretation.  The question would apply to positively anchored exit 
facilities. 
 
Question: 
Does Section R311.2.1, of the 2003 International Residential Code portion of the 
2005 State Building Code, require a ramp that is being installed outside a non-
required means of egress door from a single family dwelling to be positively 
anchored to the structure? 
Answer: 
Yes.  The requirement for positive attachment to the primary structure applies to 
all exterior means of egress components used as part of an egress system 
whether part of the required exit or not.  This is the same guidance as given in 
the 2003 ICC International Residential Code Commentary for this code section. 
 


